maanantai 15. elokuuta 2011

Blogiaktivoituminen ja lyhyttä randomia

Olen ollut vaalien jälkeen melko hiljaa. En ole lähtenyt spekuloimaan hallituskokoonpanoja blogissani enkä analysoimaan tulosta. No, nyt tulos on ainakin selvä ja meillä on melko suuri varmuus siitä, että hallituskokoonpanosta ja -ohjelmasta tuli munaton:
- Kokoomus sai vapaan markkinatalouden vastaiset pankkitukensa (eli avoimet valtakirjat lainantakauksiin toisille, vielä spesifioimattomille EU-valtioille)
- Vihreät saivat ydinenergian lisärakennuslupien jäädytykset (arvoliberaalit teemat jäivät taka-alalle kristillisdemokraattien takia)
- Vasemmistoliitto sai työttömyyspäivärahan korotukset yhdistettynä toimeentulotuen leikkauksiin (sillä seurauksella, että työnantajapuolen painostusvalta työntekijään kasvaa). Kehitys oli täysin päinvastaista kuin heidän (mukamas) kannattamansa perustulo.
- Kristillisdemokraatit saivat sen minkä tahtoivat, eli pääsivät kiusaamaan toisia hyötymättä mitään itse.
- Sosiaalidemokraatit pääsivät olemaan tasan samaa mieltä Kokoomuksen kanssa, mutta siitä nyt ei ollut alun perinkään epäselvyyttä. Varmaa on, että leikkauksia ei pystytä tekemään siellä missä ne kivuttomimmin onnistuisivat - suojatyöpaikat kun ovat itseisarvo sosiaalidemokraateille.
- Persutkaan eivät joutuneet hallitusvastuuseen vaan voivat leikkiä jälkiviisasta sivusta, tai haukkua hallitusta huonosta ratkaisusta tilanteessa, jossa kaikki ratkaisut ovat huonoja.

Siinä poliittinen kevät, osin tulevan hallituskauden tulevaisuuskin, pähkinänkuoressa.

____


Itse aiheeseen. Ajattelin siis taas aktivoitua kirjoittamaan sekavia kirjoituksiani. Tulen myös kritisoimaan yhteiskunnan syöpää, sosiaalidemokratiaa, Breivikistä huolimatta. Breivikin teot eivät saa luoda sosiaalidemokraateille vihapuhesuojaa. Tosin jos minulta kysytään vihapuhesuojaa ei tule antaa homolle, neekerille eikä Äiti Teresallekaan. Eikä minulle.

Lontoossa ja ylipäätään Englannissa mellakoidaan. "Nuoriso" on kadulla. Tiedämme kyllä mille Englannin median "Youth" on synonyymi. Tiedämme myös mitä tarkoittaa se, että Suomen mediassa korostetaan mellakoiden monietnisyyttä. En kerro teille mitä se tarkoittaa. Tiedätte itsekin, korka olette yhtä "rasisteja". Haluatte silti päästä osoittamaan sormella toista.



Päivi Lipposen blogia on käytetty pilailuun. Blogi on vedetty alas vandalismin takia, mutta mitä aikoo Päivi tehdä? Viharikoslainsäädännön aktiivisena kannattajana ja ylläpitäjävastuun kannattajana ja puolestaäänestäjänä hän kai tekee tutkintapyynnön itsestänsä ja tunnustaa syyllisyytensä kykenemättömyyteensä moderoida omaa blogiansa sinne lisättyjen vihakirjoitusten osalta. Yllä olevan kuvakaappauksen lisäksi sivustolla on tiettävästi ollut "Yhteiskunta koostuu ihmisistä" luettavilla 17.5.2011 asti, eli kolme kuukautta moderoimattomana, muutoin moderoidulla foorumilla. Missä siis oli ylläpitäjän vastuu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti