torstai 10. toukokuuta 2012

Saksan edustajistovaalit käyvät jänniksi

Veli-Pekka Leivo blogasi mielestäni varsin hyvin äärioikeistolaisen Pro NRW -puolueen julkisuusstuntista esitellä Muhammed-pilakuvia, ja kuinka stuntti saavutti odotetun tai jopa odotettua paremman reaktion: se suututti muslimit ja sai muslimit näyttämään juurikin niin väkivaltaisilta kuin Pro NRW haluaisi kansan näkevän muslimien olevan. Sikäli sääli, että äärioikeistoa lukuunottamatta islamistien uhkaa ei uskalleta poliittisen korrektiuden takia tunnustaa todelliseksi. Äänien valuminen äärioikeistolle on tragedia, jonka vasemmisto on typeryydellään luonut.

Saksassa tapahtuu muutakin outoa. Piraatit lähentelevät jo kymmenen prosentin kannatusta. Mutta mitäs, mitäs...


Sensuroitu. Saksan Piraattipuolue on sensuroitu kaikista kouluverkoista Saksan suurimmassa osavaltiossa, kun vaaleihin on enää kolme päivää. (Falkvingen blogi)

On toki todennäköistä, että sensuuri ei olisi tarkoituksella juuri Piraattipuoluetta vastaan räätälöity vaan seurausta sanoista, jotka viittaavat huumeisiin puolueen puolueohjelmasivulla. Tämä on kantapään kautta tapahtunut osoitus nettisensuurin väistämättä aiheuttavista sivullisista uhreista ja siitä, että Piraattipuolue nyt vaan on yksinkertaisesti oikeassa siinä, että nettisensuuri tuhoaa avoimen tiedonvälityksen. Kouluviranomaiset voivat pestä kätensä ja syyttää kasvottomia palveluntoimittajia (mm. IBM), mutta tämmöiset tapahtuman osoittavat, että sensuuritekniikat - riippumatta kenet pistetään vastuulliseksi niiden laatimisesta ja ylläpitämisestä - epäonnistuvat tarkoituksessansa väistämättä. Oli tarkoitus hyväntahtoinen, mutta naiivi ja äärimmäisen vahingollinen, tai ihan rehellisesti puhtaan ilkeä, kuten on Iraniin, Kiinaan, yms. toimitettavissa järjestelmissä, ne epäonnistuvat silti, hyvissä ja huonoissa tarkoituksissa.

Huomioitavaa on myös sensuroinnin eettiset aspektit: me hyväntahtoiset eurooppalaiset maksamme sensuuri- ja vakoilujärjestelmien tuotekehitystyöt IBM:ille ja Nokioille, jotta he voivat myydä ne alennuksella diktatuureille. Tämä on eettinen painolasti, jonka aika moni on valmis lykkäämään sivuun kapitalismin uskonnossa - sellaisen kapitalismin, joka ei ironisesti edes kunnioita vapaita markkinoita vaan suojelevat suurimpia ja epäeettisimpiä yrityksiä uusilta kilpailijoilta.

Onneksi olkoon, Saksa! Toivottavasti saatte parhaat mahdolliset edustajat itsellenne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti