perjantai 4. helmikuuta 2011

Sääennuste: vaalipäivänä sataa rakeita

Moni luulee osaavansa edustaa säätä pitkilläkin aikaväleillä. Osa tekee näin tietokonemalleista vaikka luotettavimillaan ne ovat vain lähipäivien sään suhteen. Osa ennustaa sammakoista, osa etanoista, osa kissoista. Osa tekee pitkän aikavälin ennusteita globaalista lämpenemisestä.

Nämä kaikki ennustustavat ovat luontaisesti epätarkkoja. Globaalista lämpenemisestä voimme kyllä tehdä ennusteita - kunhan ymmärrämme taustatekijän ilmaston lämpenemisessä, emmekä aiheetta ekstrapoloi lämpötilaa aiemmin tapahtuneesta kehityksestä. Esitetty on, että ilmakehän CO2 vaikuttaa avaruuteen säteilevän lämmön määrään ja nostaa lämpötilaa. Metaani kuitenkin vaikuttaa 21-kertaisesti jokaista päästötonnia kohden. Typpioksiduulin eli ilokaasun vaikutus on 300-kertainen. (Suositeltava ensitietoartikkeli ummikoille: wikipedia)

Kasvihuonekaasujen lisäksi ilmastoon vaikuttavat esim. aurinkopilkut, Saturnuksen asento ja yläilmakehän nokipeitto (joka siinä missä kasvihuonekaasut pitää säteilyn sisällä, päinvastaisesti estää valon pääsyn maahan, viilentäen sitä) (ks. Global dimming.

Niin, ja Saturnuksen asento ei oikeasti vaikuta mitään. Testasin vaan, että olette hereillä.

Usein pitkän ajanjakson tarkasteluissa unohdamme tyystin erään tärkeän löydöksen:Tiedämme myös, että viimeset talvet ovat olleet kylmiä ja runsanlumisia, ainakin täällä Suomessa, poiketen tuolta kuvaajalta. Kylmää on ollut myös Saksassa, joka sai parlamenttiinsa piraattiedustajan puolueloikkauksen kautta, ja Ruotsissa, joka sai europarlamenttiin toisen piraatti-MEPpinsä. Ruotsissa Piraattien eduskuntavaalimenestys ei ollut varsinaisesti päätä huimaava, mutta talvi on silti ollut kylmä. Tämä on enteilevää sille, että piraattien konsentroituminen on ilmeisesti tapahtumassa Suomessa ellei jotakin suurta ole tapahtumassa Norjassa tai Venäjän Karjalassa.

Suomen erityinen asema pastafaristisessa tieteessä voi myös tarkoittaa sitä, että kylmä talvi muuallakin Euroopassa on pitkälti Suomessa vallitsevan piraattipopulaation ansiota.

Harri Kivistön suorittama gallupkysely ennakoi piraateille suurta vaalivoittoa kevään eduskuntavaaleissa.

 1. Piraattipuolue—————————————41,1%

 2. Muutos 2011——————————————14,3%

 3. Itsenäisyyspuolue———————————5,4%

 4. Kommunistinen Työväenpuolue——1,8%

 5. Suomen Kommunistinen Puolue——1,8%

 6. Vapauspuolue —————————————1,8%

 7. Muut———————————————————33,9%


Raekuurojen mahdollisuus ei siis lainkaan ole poissuljettu. Uurnille lähtiessä kannattaa joka tapauksessa pukeutua riittävän lämmittäviin vaatteisiin.

RAMEN.

1 kommentti:

 1. Toisin kuin Perussuomalaisten ympäristöagenda, Piraattien (epävirallinen) ympäristöagenda ei ole mikään piraattikopio vaan ihka originelli:

  Mitä enemmän meitä on, sitä vähemmän maailmalla meuhkataan päästöistä ja lobbataan degrowthia ratkaisuksi. Suomi nousuun. Muidenkin maiden on kannattava oksansa kekoon. Ottakaa mallia Tunisiasta!

  http://www.piraattipuolue.fi/ajankohtaista/lehdistoetiedotteet/636-piraattipuoluelainen-hallitukseen-tunisiassa

  VastaaPoista