keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Ärsyynnytään urakalla - Vihapuhetta eduskunnassa.

Persut ärsyyntyvät "persusta".
Keput ärsyyntyvät "kepusta".
Kristilliset ärsyyntyvät "kristillisestä".


Ainut mikä on yllättävää on se, että demarit eivät ärsyynny "demarista". He ärsyyntyvätkin sitten kaikkien muiden puolesta, jos mille hyvänsä kansanryhmälle on löytynyt luvattoman kätevä puhekielinen lyhenne. Tämän lisäksi he ärsyyntyvät "sosiaalidemokraatista", kahdella a:lla, ilmeisesti korostaen demariuden sosialistista luonnetta sosiaalisuuden sijaan. Ja hyvä näin: sosialisteja he ovatkin ja siksi heillä tuleekin olemaan aivan oma paikkansa helvetissä.

"Vihapuhe"-keskustelu on saavuttanut eduskuntasalin ja saa nähdä onko tämäkään vielä saturaatiopiste. Nillitystä "persun" halveeraavuudesta olemme toki saaneet kuunnella kuukausikaupalla. Ironisena pidän tätä siksi, että luulin termin olevan persujen ja persufanien keskuudessakin yleisesti käytetty. Annettiinko termin yleistyä tarkoituksella, jotta asiasta päästäisiin nostamaan suurempi meteli myöhemmin? Mikä sanassa "persu" on loukkaavaa... muuta kuin siis se, että se siis assosioituu perussuomalaisiin? Onko tällä assosiaatiolla jotakin haittaa persuja kohtaan, eli onko Suomessa ei-perussuomalainen taho, jotka kärsivät tästä assosiaatiosta aiheettoman leimautumisen kautta?

Yhtä naurettava on ajatus "kepun" loukkaavuudesta. Kepu on johdettu Keskustapuolueesta. On toki totta, että nyt järjestö kulkee nimellä "Suomen Keskusta". Mitäpä sitä "puoluetta" mukana kuljettamaan, kun nykyisellä kannatuslukujen kehityssuunnalla, koko järjestö ei parin vaalikauden jälkeen enää tule olemaan puoluerekisterissäkään. Sana "kepu" on lähinnä halveeraava muita puolueita kohtaan, koska siinä tulee aina väistämättä rinnastetuksi johonkin mihin rinnastetuksi tuleminen ei imartele ketään, edes perussuomalaisia.

"Kristilliset" on toki mitä loukkaavin termi, lähinnä toki puolueeseen kuulumattomia kristittyjä kohtaan. Kyseisen sanan käyttö voitaisiinkin lopettaa kulttuurisensitiivisistä syistä ja omaksua Pravdan ja muun valtavirtamedian nimeämiskäytäntö uskonnolliselle fanatismille. Jos islamismi ei kuulemma liity islamiin ja muslimeihin, tarvitsevat päiviräsäset jonkun oman nimensä. Kutsuisimmeko heitä kristillisteiksi? Vai sovittaisimmeko heidän nykyisen nimensä eteen "ääri"-etuliitteen? Vai täytyisikö heidän fundamentaalia luonnetta korostaa sanalla "maltillinen", vihjaten, että he eivät saarnaa miekalla vaikka he toki haluaisivat?

Nyt voisi olla taktisesti hyvä aika ilmoittaa "Kokoomus" ja "Keskusta" halventaviksi lyhenteiksi puolueiden koko nimistä. Jos "Kansallinen Kokoomus" ja "Suomen Keskusta" mainittaisiin koko pituudessaan, tai jos heistä käytettäisiin vaikka lempinimiä "kansalliset" ja "suomalaiset", olisi kiva seurata eduskunnan istuntoja ja perussuomalaisten ilmeitä soveltaessa kyseisiä sanoja kyseisiin puolueisiin. Ei onnistuisi nimittäin itseltänikään pokerinaamalla.


PS. Japsi, neekeri, jutku, hintti, kinukki, uskis, hihhuli, hippi, ryssä, sivari, natsi, kommari ja perssuomalainen. Lopettakaa itku. Ne on vaan sanoja, joiden merkitys liittyy aina kontekstiin, ja kertoo usein enemmän käyttäjästään kuin puheenaiheesta. Tämä blogauksenikin tekee itsestäänselväksi, että en arvosta yhtäkään blogauksessa kritisoitua puoluetta. Tämä kertoo enemmän minusta kuin teistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti