torstai 11. marraskuuta 2010

"Lapsen takia": kirjoituksia eräästä vireillä olevasta lainmuutoshankkeesta

Tämän hetken kiinnostavimpia, mutta käytännössä täysin vaille mediahuomiota jääneitä, poliittisia hankkeita on "Lasten suojeleminen seksuaaliselta riistolta ja hyväksikäytöltä" -lakihankekokonaisuus. Missä te olette kuulleet tästä? Tiedättekö mitä kaikkea se sisältää?

En ole yleisesti kaikkea ehdotettua vastustamassa. Kaikkeen ei nettinörtinkään elämänkokemus riitä vastaamaan... ja toisaalta se maalaisjärkikin sanoo, että tietyt ehdotuksista lahkihankekokonaisuudessa ovat ihan fiksujakin. Ne asiat, jotka siellä kuitenkin ovat auttamattomasti pielessä, eivät ole millään tavoin irroittamaton osa kokonaisuutta, vaan keinotekoisia lisiä. Pahimmassa tapauksissa jotkut tarpeettomat lisät voivat jopa toimia hankekokonaisuuden moraalista tarkoitusta, eli lastensuojelua, vastaan. (Teknisesti hankkeen tarkoitus ei todellakaan ole suojella lasta vaan ainoastaan tehdä Suomen lainsäädännöstä yhdenmukainen Euroopan neuvoston yleissopimuksen CETS 201 kanssa.)

Varoitan vielä, että tämän aihepiirin blogaukset ovat asian kompleksisuuden takia "TL;DR"-indusoivaa tuotosta, eli jos kuulut ihmisryhmään "laki on rikollisia varten" ja "emmä jaksa lukea tota", säästä aikaasi ja mene vaikka katsomaan uusimmat kuvat Tukiaisesta tai kohumammutista. Minun puolestani kommentoijat saavat trollata kommenttilaatikkoakin "Olet pedofiilien suojelija" -kommenteilla (minä pidän epäasiallista ja epäargumentoivaa palautetta välillä melko viihdyttävänäkin), mutta ottaen se ei välttämättä tarkoita, että epäasiallisuus on preferoitavaa.

Koska aihepiiri on laaja, joudun pilkkomaan sitä osiin.

Sisällysluettelo (päivitetään sitä mukaan, kun kirjoitan uutta materiaalia):
  • "Tabu: Lolicon" (blogaukseni elokuulta) (sisältö: "tiivistetty" faktapaketti loliconiin, linkkejä tutkimuksiin, lausuntoihin ja ehdotettuihin lakimuutoksiin)

  • "Lapsen takia": todenmukaisuusvaatimuksen poisto rikoksen täyttymisen kriteeristöstä (tulee pian, puhtaaksikirjoitusta)


Keskustelunaloituksen vuoksi kysyn näin alkuun: kuinka moni oli tietoinen koko lakihankkeesta? Kuka tietää jo nyt mitä se sisältää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti