torstai 14. huhtikuuta 2011

Soini maahanmuuttopolitiikasta: "situation is now very good" --- Hommaforum kiehuu

Uutinen joka laukaisi paniikin persuja fanittavien hommalaisten keskuudessa:
Pravda: "Soini antoi tukensa hallituksen ulkomaalaispolitiikalle"

Jatkouutinen:
Pravda: "Halla-aho ja Soini puhuvat ristiin maahanmuutosta"

Sanatarkasti Soinin ulkomaan medialle antamat vastaukset (englanniksi, sekä käännettynä):
Pravda: "Näin Soini puhui haastattelussa maahanmuutosta"

"I am rather pleased that the situation is now very good." (Ei ole sama kuin aiemmin otsikkona käytetty "Soini antoi tukensa hallituksen ulkomaalaispolitiikalle", mutta aika sekoboltsi saa olla, etteikö näkisi että merkitys ole vahvasti saman suuntainen.)

Aika karulta näyttää. Sanatarkoissa sitaateissa tuskin väärentelyitä tehtäisiin, koska sellaista paskajournalismia ei kansa kovin herkästi unohtaisikaan. Ei sekään toki estä hommalaista uhkomasta mihin uskoo, oli se sitten Homman nousuun (Homma^^) tai Soiniin. Edes sitä ei tunnusteta, että Perussuomalaiset todellakin jakautuvat soinilaisiin (vennamolaisiin) sekä halla-aholaisiin.

Homma-forumin ketju aiheesta on hangen hupaisaa luettavaa:
- silkkaa paniikkia (erityisesti ketjun alkupäässä)
- selittelyä Pravdan valehtelusta vaalituloksen manipuloimiseksi
- selittelyä siitä kuinka Soinilla ja Halla-aholla on täysin samat agendat
- selittelyä Soinin vaalipaneeleissa ottamista leikkauslistoista
- persuja kannattaa maahanmuuttokriitikonkin silti äänestää (ikään kuin vaaleissa ei olisi mukana esim. Muutos 2011 -puoluetta)
- vakuusrahasto on vienyt huomion "perussuomalaisia kiinnostavilta aihepiireiltä" (vaikka itse olen elänyt käsityksessä, että asiasta jankaaminen on yksikäsitteisesti satanut persujen laariin, mutta hommalaiset näkevät KAIKKIALLA persujen vastaisen salaliiton)
- uutisen oheistietona mainittu fakta Perussuomalaisten kannatuksen pienestä laskusta viimeisessä gallup-mittauksessa sivuutetaan ei-luotettavana (vaikka koskaan persut eivät ole kyseenalaistaneet kannatuksen kasvua gallup-lukujen perusteella)
- ja toki pari tervejärkistä kommenttia, jotka tunnustavat faktat faktoina: Soini on aina pitänyt halla-aholaisia propellipäinä eli eipä tämä ole tullut yllätyksenä kaikille maahanmuuttokriitikoillekaan.

Mitäs minä tähän lisäämään...
- Lälläspöö ja ähäkutti?
- Melonille ja omenalle ei sovi sama lippalakki?
Vai pelkästään tylsä ja ei-omaperäinen: Mitä minä sanoin?

Välillä on sangen tyydyttävää huomata olleensa oikeassa jo kauan ennen vaalikirin alkamista.

Soini on alusta asti pelannut kaksin kortein. Soinin omat ulosannot ovat aina olleet maltillisia, suorastaan mitäänsanomattomia - hypetys on syntynyt fanipoikien laumoissa. Perättömiltä huhuilta ei ole katkottu siipiä, koska puolue on noussut huhujen avulla... olkoonkin, että huhut ovat luonteeltaan sellaisia, että ei-halla-aholaiset välttäisivät äänestämästä puoluetta, jossa Soini allekirjoittaisi näiden huhujen sisällön. Ja halla-aholaisten äänet taas menettäisi kiistämällä ne. Eli miksi ei olisi siis hiljaa? Ja hiljaa hän olikin - Suomessa.

Nyt Soini on kuitenkin mokannut rauhoittelemalla ulkomaista mediaa, pyrkimällä aktiivisesti poistamaan puolueensa rasistista leimaa siellä suunnalla. Oliko tämä virhearvio (kuvitellen, että suomalainen media ei seuraisi häntä kaikkialle), vai päättelikö Soini, että halla-aholaiset ovat todennäköisemmin antaneet äänensä jo ennakkovaaleissa, kun taas korvamerkitsemättömät (ei-rasistien) protestiäänet tulevat vasta varsinaisena vaalipäivänä? Kuka tietää.

Yksi asia on silti varmaa: Soini ei ota kantaa asiaan. Halla-aho ottaa, ja vääristää Soinin sanoman. Soini "puhdistaa" Persujen mainetta - Halla-aho vakuuttaa omille kannattajilleen Soinin olevan kanssaan samaa mieltä. Maahanmuuttokriittiset lukevat hänen kirjoituksensa, mutta toisaalta hänen kirjoituksensa ei pysty saattamaan Soinia huonoon valoon ellei Soini itse vahvista sitä mitä Halla-aho höpöttää blogissansa. Kaksin kortein pelaaminen jatkuu... mutta välillä vilpistä jää yksikäsitteisesti kiinni: Do Not Pass Go, Do Not Collect 200 Dollars. Aina ei voi voittaa.

Millä en väitä, etteikö Persuille silti tule vaalivoittoa aiempiin vaaleihin nähden. Ainoastaan sitä, että muutama prosenttiyksikkö ennakoitua alempi voitto. Varmasti monelle jo ennakkoäänensä antaneelle jäikin näistä vaaleista sitten kissanvirtsan maku suuhun... jos olisi jättänyt ennakkoäänestämättä, olisi sentään voinut vaihtaa äänensä vaikka Muutokselle varsinaisena vaalipäivänä.

3 kommenttia:

 1. "aika sekoboltsi saa olla, että näkee etteikö merkitys ole vahvasti saman suuntainen" =>
  "etteikö näkisi että", tjsp. Fiksaanpas tekstin.

  VastaaPoista
 2. TV-ohjelma Hyvät, pahat ja rumat 16.9.1993, Jari Sarasvuo luki Oulusta tulleen kirjeen: pakolaismiehet raiskaavat naisia tyrmäystipoin. Eräästä raiskatusta löytyi 17 miehen spermaa.

  Maahanmuuton vastustajien nimittely rasisteiksi on asiatonta: maahanmuutto on eri asia kuin rotusorto. 1993 lopussa Ruben Stiller haukkui presidenttiehdokas Raimo Ilaskiveä (kok) rasistiksi kun tämä ehdotti somalien maahanmuuttoon rajoituksia.

  Keväällä 2010 pääministeri Mari Kiviniemi haukkui opposition ("flirttailua rasismin kanssa"), tilanteessa jossa hallitus oli päästämässä Suomeen ilman työlupaa EU:n ulkopuolisia työntekijöitä. Ei onnistunut, olisi tuonut Suomeen ehkä kymmeniä tuhansia kiinalaisia, intialaisia jne, vaikka maassa oli jo ennestään pari sataa tuhatta työtöntä.

  Maaliskuussa 2011 Kiviniemi piti oppositiota epäisänmaallisena kun se ei halunnut tukea muita euromaita miljardien lainoilla, Suomen veronmaksajien rahoista.

  Kiviniemelle "rasismi" ja "epäisänmaallinen" tarkoittavat "en pidä teistä". Valheellista kielenkäyttöä.

  VastaaPoista
 3. Kaksikielisyys maksaa Suomelle 1-2 miljardia euroa vuodessa.

  Lokakuun lopussa 1915 lähti suomalainen lähetystö Tukholmaan: senaattori Otto Stenroth, Samuli Sario, A. H. Saastamoinen ja Axel Lille. Aaro Pakaslahti kertoo tästä teoksessaan Suomen politiikka maailmansodassa. Ruotsin valtakunnanmarsalkka kreivi Douglas vaati Suomelta Pohjois-Suomea (Kemijoki rajaksi) ja tarjosi korvaukseksi "niin suuren osan Venäjän Karjalaa kuin se haluaisi".

  Suomalaisten lähetystö ei kuitenkaan halunnut luovuttaa Pohjois-Suomea, mitä Ruotsi yritti anastaa vielä 1918.

  lyyxem.freehostia.com/teljo.htm


  Presidentti Relander kaatui ruotsalaismielisyyteensä kuusi vuotta sitten [1931]. Olin mukana siinä kokouksessa, jossa maalaisliitto päätti olla asettamatta presidentti Relanderia uudelleen presidenttiehdokkaaksi. Ja se tapahtui juuri hänen ruotsalaisystävällisen politiikkansa takia.

  Presidentti Svinhufvud ei kaatunut yksin ruotsalaisystävälliseen politiikkaansa, mutta se kuitenkin hyvin oleellisesti edisti hänen kukistumistaan.

  - Veikko Heiskanen, kansanedustaja (ml), professori

  lyyxem.freehostia.com/1930.htm


  Veikko Heiskanen oli geofyysikko ja geodeetti. Maalaisliiton kansanedustaja 1933-1936. 1935 sai eduskunnassa lain sukunimien suomalaistamisesta (Lex Heiskanen), jolla 250 000 suomalaista muutti vierasperäisen sukunimensä suomalaiseksi. Ohion yliopistossa 1950-61 Veikko Heiskanen johti tiedemiesryhmää, jonka salaisena tehtävänä oli laskea mannertenvälisten ydinohjusten tarkkoja lentoratoja ja osumatarkkuutta.


  http://lyyxem.freehostia.com/lehti-2-1937.htm

  Vähävaraisten torpparien ja muonamiehien ponnistuksilla syntyi Luukkaan eli Luukin kansakoulu vuonna 1906. Jouluna 1907 C.G. Avellan teetti koulurakennuksen ympärille piikkilanka-aidan sekä karkotti kevätlukukauden alussa kouluun pyrkivät lapset pois.

  http://suomenmaa.bravehost.com/

  VastaaPoista