lauantai 31. joulukuuta 2011

Uusi vuosi... kuinka Suomen käy?

Mennyt vuosi on karistanut viimeisetkin harhaluulot siitä, että jatkuva velkaantuminen olisi kestävää, kunhan uutta velkaa ei tulisi liian nopeasti. No, ehkä joku patologinen vasuri vielä uskoo, että se olisi kestävää, vedoten lähinnä siihen, että kaikki muutkin "eikä heille mitään ole käynyt", ja että markkinat absoluuttisessa pahansuopuudessa teki sitä ja teki tätä. Kun Kreikalle huutokaupattiin lainoja siitä kuka halvimmalla tarjoaa, olisi vasemmistopuolueemme toki voineet kaivaa solidaarisuusrahaa huutokaupattavaksi matalemmalla korolla, eikö? Niin, ei huvittanut ottaa turhaa riskiä omilla rahoilla, kun hyötymisellekään ei ollut potentiaalia. "Salaliitto."

Silti, talouskriisi on mitä on. Homoiltoja oli yksi. Euroiltoja oli 364. Asiasta sai kuulla jokaisessa uutislähetyksessä joka ikinen päivä. Persut itkivät homojen saaman huomion vievät aikaa tähdellisiltä asioilta, kuten Kreikan kriisiltä. Yhden asian ikuinen jauhaminen kuulemma vie käytettävissä olevan ajan toisilta asioilta. So true, mutta vähän eri tavalla kuin persumieliset sen ajattelivat.

En väitä homokysymystä erityisen tärkeäksi. Se on itseasiassa juttu, jonka voisi päästää läpi ihan triviaalina juttuna. Suuren numeron asiasta tekevät he, ketkä eivät pidä asian tekemisestä suurta numeroa. Silti sisäpolitiikassamme on paljon muutakin parannettavaa niin ihmisoikeudellisissa asioissa kuin sosiaaliturva- ja työvoimapoliittisissa asioissa.

Sosiaaliturva- ja työvoimapolitiikassa tulee väistämättä, ennemmin tai myöhemmin, eteen se, että nykyinen "hyvinvointivaltio" raskaassa byrokraattisuudessaan maksaa suhteettoman määrän rahaa pyörittää. Kuluja, jotka eivät päädy vähäosaisille ollenkaan vaan järjestelmälle itselleen. Tämän lisäksi luodaan täysin kestämätön tuloloukku vähäpalkkaista työntekoa vastaan. Pätkä-, viikonloppu- tai osa-aikatyötä ei kannata edes ottaa vastaan. Sosiaaliturvasta nautiakseen täytyy kuitenkin ottaa vastaan palkatonkin "työharjoittelu", jonka tekemisestä aiheutuvat mm. työmatkakulut joutuu maksamaan omasta pussistaan. Verovähennysoikeus ei auta mitään, jos on sosiaaliturvalla ja tekee palkatonta orjatyötä ilman tuloja mitä verottaa.

Perustulolla on eduskunnassa vahvin kannatus Kokoomuksen sisällä. En tiedä onko perustulo kuitenkaan virallisesti Kokoomuksen tavoite. Virallisesti tavoitteena perustulo on Vihreillä, Vasemmistoliitolla ja ironisesti Keskustallakin. Vihreillä perustulomallia on vesitetty asumislisällä ja toimeentulotuen anottavalla lisäosalla - lisäksi asia ei vaikuta olevan heille tärkeä hallitusneuvotteluissa. Vasemmistoliiton väki todennäköisemmin ajaa perustuloa vain kaikkien olemassaolevien tukien päälle, koska ainakin luottamusta vanhaan järjestelmään löytyy, kun vanhan järjestelmän korvaussummien päivittäminen oli heille kynnyskysymys perustulon itsensä sijaan. Keskustalaisista puolestaan enemmistö tuskin tietääkään puolueensa virallista kantaa ja vastustaakin sitä junttimaisella "ei työtä tekemättömälle pidä maksaa palkkaa" -argumentilla, joka lähinnä todistaa, että he eivät tiedä mitä perustulolla (tai negatiivisella tuloverolla) ajetaan takaa ja kuinka heidän puolustamansa nykyjärjestelmä toimii juurikin "työttömälle palkkaa" -periaatteella.

Perustulon avoimet viholliset ovat SDP ja Perussuomalaiset. Ensimmäinen ei näe ongelmaa nykyjärjestelmässä, jälkimmäinen haluaa lisätä palkattoman orjatyön määrää entuudestaankin. (Ks. myös aiempi blogaukseni aiheesta.)

Suomi kaipaa nyt entistä enemmän työtä. Ruohonjuuritasolla. Työtä ei saisi pitää kannattamattomana tehtäväksi. Se ei ole valtiontalouden etu, se ei ole yrityssektorin etu, ja se ei erityisesti ole taloudellisesti kannattaan työntekoon pyrkivän kansalaisen etu. Ihmisiä tulisi myös kastittaa nykyistä vähemmän työttömiin, ansiotyöläisiin, yrittäjiin - erityisesti siellä päässä missä ansiotyöläisen palkka tai yksityisyrittäjän liikevoitto lähentelee tai jopa alittaa sosiaaliturvan tason täystyöttömälle sohvaperunalle.

Tämä on oikeasti aivan Helvetin Tärkeä Asia ymmärtää. Puheet siitä, että sössiminen euroasioissa tuhoaa koko Suomen, on puolitotuus. En minä sitä puolikasta mene kiistämään, kuten eduskunnassa tunnutaan aika järjestelmällisesti kiistettävän, mutta aivan yhtä tärkeää on hoitaa talouspolitiikka maamme sisällä järkevästi. "Hyvinvointivaltion" keinohengittäminen on juurikin maamme sisäinen ongelma, jonka kestämättömyys paisuu vuosi vuodelta kuin Kreikan valtiovelka. "Hyvinvointivaltio" syrjäyttää ihmisiä työelämästä jo ihmisten ollessa nuoria. Onko meillä varaa siihen?

_____


Toinen haaste sisäpolitiikassamme on ihmisoikeus- ja oikeusturva-asiat: kukkahattuilun on nyt vaan v!ttu loputtava. Viimeinen vuosi oli täynnä sitä: olutta pitäisi laimentaa, olut halutaan kassan taakse kuten tupakkakin. Tupakka pistetään nyt vuodenvaihteessa sinne jo, peitetään kaikki logot ja nimet. Sähkötupakka kielletään, kuten nuuska on jo kielletty. Tupakointi halutaan pitää terveydelle vaarallisena, jotta se voitaisiin kieltää kokonaan mm. passiivisen tupakoinnin aiheuttamiin riskeihin vedoten. Ilotulitteidenkin käyttöä halutaan rajoittaa entisestään. Vihapuhetta itketään, jopa persuissakin. Kaikki ovat herkkanahkaisia kuin itkevät kakarat ja kaikki haluavat, että ihmistä suojellaan omalta tyhmyydeltään sekä mielipahalta, että joku toinen on väärässä. Internetin sensuuria halutaan laajentaa, yhäkin persut innokkaimpien joukossa. Jumalaa ei saa pilkata, sanomattakin selvää ketkä myös vastustavat sananvapauden käyttöä Jumalan pilkkaamiseksi. Jep, pilkkaat Allahia, vasemmisto itkee, pilkkaat Jehovaa, ja konservatiivit itkee. Kumpikaan ei tahdo luopua jumalanpilkkapykälästä, mutta katsovat, että sitä tulee soveltaa vain tiettyä jumalaa tai seurakuntaa kohtaan suoritettuun kritiikkiin. Esimerkkejä on niin monta, että en viitsi edes pistää linkkejä niihin.

Kukkahattuilu on perinteisesti konservatiivien laji, koska konservatiiveille kuuluu kontrollifriikkiys... tai -fetissi. Tämä ei ole erityisesti persujen ongelma, mutta katson tärkeäksi korostaa puolueen osallisuutta, koska heille on rakennettu älyllisen epärehellisyyden hengessä ties mitä sädekehiä sensuurin vastustajina, sananvapauden puolustajina ja kukkahattuilun vastustajina.

Viherpiipertäminen ei ole oikeastaan kukkahattuilua. Valkoisen heteromiehen demonisaatio, joka
itseänikin ottaa toki päähän, on lähinnä marxismia muutettuna taloudellisesta ideologiasta kultturaaliseksi.


_____


Kukkahattuilulle sukua oleva pelonlietsonta ja pelon vallassa tai sen tekosyyllä toimiminen tekee myös tuloaan. Esimerkkinä: Itella ilmoitti, että aseen näköiset esineet (leikkikalut, viivakoodin lukijat, porakoneet, yms.) palautetaan takaisin lähettäjälle. Tämä itsessään aiheuttaa ongelmia aseen näköisten esineiden saattamisessa ostajalle, mutta se tuo mukanaan myös uhkaa paketeille, jotka eivät sisällä aseen näköistä esinettä. Koska pakkaus ei todellakaan useimmiten ole saman muotoinen kuin esine sisällä, tämä tarkoittanee, että Itella läpivalaisee pakettimme, kuten se on tehnyt kaikille ulkomailta saapuville paketeille jo pidemmän aikaa. Mikä on pahinta tässä kirjesalaisuuden hiljaisessa katoamisessa on se, että siitä ei ole sen suurempaa päätöstä kuin Itellan oma julistuksensa mitä he aikovat tehdä. Perusteeksi riittää: Itella on yksityistetty.

Kysymys kuuluu, jos Itella on yksityistetty eikä postitoimintaa aiemmin säädetty laki sitä tämän takia enää koske, miksi minkään asteinen kirjesalaisuuskaan koskisi? Hehän voisivat vaikka höyryttää auki kirjekuorenne (vaikka toki läpivalaisu on helpompi tapa lukea kirjeesi sisältö ja kirjekuorien kohdalla pöytälamppu tuottaa jopa paremman tuloksen kuin röntgen-säteet) pelkästään julistamalla tekevänsä näin... tai jopa julistamatta. Itellan perseilyyn liittyen blogit Hautakankaalta ja Pahalahdelta.

Ja jottei itketä vihapuhetta, tässä pelolla argumentoidussa päätöksessä on ollut mukana tahot, jotka äänestivät aselain tiukennuksen puolesta.

_____


Kaiken tämän lisäksi yhteiskuntamme on hitaasti, mutta varmasti sortumassa kohti anarkotyranniaa, eli yhteiskunnan tilaa, jossa vallitsee yhtä aikaa anarkia, mutta myös totalitaristinen kontrolli. Ristiriidassa keskenään? No, ne koskevat eri ihmisiä. Anarkotyrannisessa yhteiskunnassa esim. raiskaajat, murhaajat, varkaat ja tuhopolttajat juoksee vapaana avohoidossa tai ehdonalaisessa vapaudessa (eika kansalla ole oikeutta käyttää itsepuolustusta esim. pippurisuihkeella tai käsiaseella), kun samaan aikaan totalitarismi kohdistetaan pääsääntöisesti lainkuuliaiseen kansanosaan kaikialle valvovilla GPS-järjestelmillä, rekisterikilpiä skannaavilla digitoiduilla liikennekameroilla, haltijavastuilla, piratismijahdeilla, sananvapaustuomioilla, ja niin edespäin.

Fakta on, että juurikaan kukaan ei aja anarkotyranniaa, mutta vasemmiston ajaessa anarkiaa ja konservatiivien ajaessa tyranniaa, lopputulos on mitä on. Toki moni vasemmistolainen ajaa yksityisautoilun vastustamisen takia totalitaristista kontrollia henkilöautoiluun siinä missä anarkiaa kaikkialle muualle, eli ei tämä jako ole absoluuttinen.

Vastuullinen liberalismi ei ole anarkiaa vaikka se asettuu tyrannian vastakohdaksi. Liberalismiin kuuluu aina ajatus: käyttää omaa yksilönvapautta kunhan se ei loukkaa toisen yksilönvapautta. Kettutytöillä, katuhuligaaneilla, spray-maalitöhrijöillä ja talonvaltaajilla ei ole kunnioitusta toisten oikeuksia kohtaan.

Tarvitaan kolmatta vaihtoehtoa, jotta kahden pahan kombinaatio ei jatka kasvamistaan rajatta. Toivon, että se kolmas vaihtoehto saisi paljon enemmän näkyvyyttä mediassa, koska sitä todella tarvitaan. Ei puolueen itsensä takia, vaan erityisesti niiden asioiden takia, jotka ansaitsevat huomiota, jotta valtapuolueet ymmärtäisivät, että yhteiskunta ei liiku janalla - ja politiikka ei ole köydenvetoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti