keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Case Whoresmalahti

Kirjoitus on pitkä ja suunnattu draamahuorille sekä asiasta huolestuneille sivusta seuraajille. Jos et tiedä mistä on kyse tämän blogauksen lukeminen kannattaa jättää väliin. Kyseessä on vain piraattien keskinäistä välinselvittelyä, jonka olisin alunperin halunnut jättää täysin yksityisiksi. Valitettavasti kaikki eivät suostu pelaamaan hyvän maun mukaisesti.PREAMBLE

Piraattipuoluetta on pidemmän aikaa repinyt pienen, äänekkään sisäpiiriklikin, ja suuremman yleisön vihakirjoittelu erästä Pirkanmaan ehdokasta, Panu "nawi" Horsmalahtea kohtaan. Osittain toki repii itse Panunkin kirjoittelut. Erimielisyydet asiasta eivät ole uusia vaan ovat jatkuneet pitkäänkin, mutta skandaali kuin skandaali tuntuu silti syntyvän samalla tavoin ja samanmielisten esille nostamana.

Aiemmin suurta numeroa tehtiin Pirkanmaan Piraattien vaaliliitosta Muutos 2011:n kanssa. Sitä päätöstä voi toki arvioida pragmaattisesti sen perusteella, että onko vaaliliitto vasemmistoradikaalien mustamaalaaman puolueen kanssa käytännössä kannattavaa vaikka toinen puolue ei maineensa mukaisesti ole rasistinen. Tästä toki tuli paskaa niskaan, oletettavasti samoista piireistä, jotka alunperin Muutoksenkin kimppuun kävi hitlerhitlerhitlerhitler-huutoineen. Vahvimman dramaturgin roolin otti tällöin piraatiksi itsensä identifioiva Michael Halila, joka ei luonnollisesti ollut lukenut Muutoksen puolueohjelmaa yhtyessään vasemmistoradikaalien vihakoneiston valheverkostoon.

Vaaliliitto kuitenkin pidettiin. Asiasta oli päätetty, eikä Pirkanmaan aktiivien piirissä, edes skeptisemmin suhtautuneiden kesken, ole tapahtunut säröilyä päätöksen suhteen. Vihakoneistolle ei annettu periksi nyt, sen enempää kuin annoimme sille periksi sananvapauskannanotosta tai internetsensuurin vastustamisesta. Koska viime kädessä oli päätös mikä hyvänsä, kommenttiboksit täyttyvät ihmisistä, jotka vannovat ei-äänestämättömyyttään puoluetta kohtaan, vannoen myös olleensa 5 minuuttia takeperin potentiaalinen äänestäjä. Ei ole merkitystä mikä kokoinen erimielisyys ja onko se vaalipiirikohtainen, kenties täysin toista vaalipiiriä koskeva. Erimielisyydeksi teatraalisille äänestämättömyysjulistuksille riittää mikä hyvänsä, suunnilleen väärän värisestä kravatista lähtien. Tai siitä, että joku ehdokas henkilökohtaisena, puolueagendan ulkopuolisena tavoitteena haluaa ajaa esim. kannabiksen dekriminalisaatiota.

Ilmiöstä kirjoitti mielestäni hyvin Jaakko Koivula blogissaan.

_____


CASE WHORESMALAHTI

...ja sitten tuli Horsmalahti kaapista. No, vähän erilaisesta kaapista, sellaisesta mistä saa vahvemman leiman kuin homoudesta. Homoushan on cool. Pillun saamattomuus ei. Tosin ei Horsmalahti suinkaan omasta pillun saamattomuudesta valita vaan käsittelee ilmiö enempi ulkopuolisen tarkkailijan roolista vaikka kukaan ei toki täydellisen ulkopuolinen tai rationaalinen olekaan, ainakaan mihinkään sellaiseen asiaan mihin katsoo olevansa motivoitunut kantaa ottamaan.

Horsmalahti on aina saanut kritiikkiä kirjoituksistaan. Puolueen sisältä käsin itse asiassa yllättävän vähän, minkä takia pidänkin erityisen ikävänä tiettyjen dramaturgien tarvetta tempaista asia esiin mahdollisimman näyttävästi julkisuudessa, vaikka he väittäisivätkin viime kädessä kyseessä olevan ainoastaan puute Horsmalahden kirjoitustyylissä eli kuinka hän tuo asian esille, eikä siinä mitä hän tuo esille. Tämmöiset avittamiset ilmaisutyylin parantamiseksi varmaan voisi hoitaa joko puoliyksityisesti IRCissä tai täysin yksityisesti - ja toki vähemmän hyökkäävään sävyyn, ilman eropyyntöjä. Ainakin, jos kyse olisi aidosti pelkkä huoli Horsmalahden kokemattomuudesta kirjoittajana. Vähän tuntuu, että ei ole.

Mistä päästään siihen, että pienelle osalle piraattiaktiiveja Horsmalahden blogien asiasisältö itsessään on offensiivinen. Ja saa toki ollakin. Tästä huolimatta on aikoinaan päätetty, että ehdokkailla saa olla puolueagendan ulkopuolisia agendoja vapaasti. En näe, että miesasia, vaikka se sisältäisikin juuri seksuaalisesti vähäosaisten miesten näkökulmaa, on kuitenkaan niin vahvasti hyvän maun vastaista, että tämä vaatisi erityistä poikkeusta vapaan henkilökohtaisen kampanjoinnin yhteisymmärrykseen, jonka päätimme jo aikoja kauan ennen ehdokasasetteluita. Enkä muista kuulleeni jälkijupinaa siitäkään ennen Horsmalahtea.

No, mikä mättää?

Kriisin laukaisi uudestaan tämä blogaus: "Ratkaisu maahanmuuttajanaisten työttömyyteen"

Kuten oletettavaa oli, tämä vääntämällä väännettiin sekä seksistiseksi että rasistiseksi blogaukseksi vasemmistolaisessa vihakoneessa. Jos kuitenkin blogauksen lukee tarkemmin, ja erityisesti, jos tuntee Horsmalahden taustat egalitaristisena liberaalina, huomaa, että kaikki nämä tulkinnat ovat rivien välistä väärin tulkittuja. Kirjoitus on kirjoitettu provokatiivisesti. Kärkevyys ja provokaatio on tärkeää näkyvyyden kannalta. Siksi Horsmalahdella on näkyvyyttä paljon enemmän kuin muilla blogeilla, jotka myös puoltavat liberaaliaatteen mukaisesti mm. bordellien laillistamista. (Poislukien toki itse Henry Laasanen. Mutta jos pitäydytään kuitenkin piraateissa...)

Vihakoneiston aiheettomassa mustamaalauksessa on ollut joidenkin piraattienkin helppo kääntyä Horsmalahtea vastaan. Eri mieltähän hänen kanssa ollaan aina oltu, allekirjoittanut mukaan lukein (joskin vain osittain) - mutta valhemyllyytyksen päästessä vauhtiin tulee aina se todellinen draama: mielipiteiden taiston sijasta mukaan tulee vaatimukset erottaa miestä puolueesta, puoluehallituksista ja/tai ehdokkuudesta.

Sanon tämän suoraan: annan Piraattien puoluehallitukselle täyden tuen ollessa puuttumatta Horsmalahden mielipiteisiin. Me emme olisi kovinkaan pitkällä, jos puskassa huutelijat saisivat vaatia asioista keskustelemisen lopettamista. Olisimme yhä joku warez-lailliseksi porukka, ilman vahvaa sananvapauskannanottoa, ilman vahvoja ehdokkaita. Horsmalahti voi hyvinkin alla Pirkanmaan vahvin ehdokas koko kohusta huolimatta tai jopa sen takia. Hänen kannattajansa ovat sitä osaa miehistä, joiden edun mukaista ei ole tulla ulos kaapista, joten hänen kannatuksensa määrää ei yksinkertaisesti voi arvioida mm. Uusi-Suomen kommenttien sävystä, koska sivustolla on realname-pakko käytössä nykyään myös kommentoijille.

_____


Draamakuningattarina "nawicaustissa" ovat terästäytyneet Helsingin vaalipiirin ehdokas Lilja Tamminen että Uudenmaan vaalipiirin ehdokas Thomas Nybergh.

Näistä ensimmäinen ei näe moraalista ristiriitaa ruokkia vääriä syytöksiä Horsmalahden seksismistä ja rasismista totuutena (onhan Liljan oma blogauksensakin aiheesta nimetty "Rakas rasisti-seksistimme Panu Horsmalahti") vain ruokkiakseen omaa feminististä agendaa, tietäen, että häntä tuskin tullaan kärkkäästi moralisoimaan asiattomuudesta, koska hänellä on "suvaitsevaiston" vihakoneisto puolellansa. Toki tämän lisäksi hän syyllistyy muihin suoranaisiin valheisiin, kuten "Tukea puolueen riveistä Pirkanmaalla ehdolla oleva Horsmalahti ei kuitenkaan kannanotolleen saanut." sekä kärppäsanaston käyttöä, jossa hän viittaa tarkemmin spesifioimattomaan vastustukseen: "Horsmalahti nauttii tuloksena puolueen jäsenistön riveissä luottamuspulaa ja hänen ehdokkuutensa on kyseenalaistettu." (Käytännössä tämä kyseenalaistaja on siis Lilja itse, tämän epäsuoran ilmaisunsa kautta.)

Horsmalahden sanoma ei sellaisenaan omaa merkittävää kannatusta puolueen sisällä, mutta henkilöitä, jotka puoltavat Horsmalahden oikeutta ajaa näitä asioita löytynee kymmenen jokaista liljatammista kohden. Koska meillä on nyt muodissa tämä "torpedoikaamme omaa puoluettamme"-vaihe, kysynkin Tammiselta: mitä vittua te siellä Helsingin vaalipiirissä vedätte suoneenne, kun otitte ehdokkaaksenne BB-Antin? Mies ei ole lainkaan perillä puolueen agendasta, hänen ulosantista on Horsmalahteakin suurempi PR-katastrofi ja hänellä on pahoinpitelyoikeudenkäyntiäkin prosessissa? Oikeasti! Teidän vaalipiiristänne käsin ei paljoa ole varaa mussuttaa Horsmalahden provokatiivisesta miesasiakirjoittelusta ja siitä, että se on kirjoitettu siten, että joku Dan Don Koivulaakso voi siitä tahallaan nähdä "vihapuhetta".

Thomas Nybergh yrittää kerätä profeministisiä herrasmiespisteitä liittymällä mukaan. Ei toki sikäli, että hänkään olisi ensimmäistä kertaa julkisuudessa Horsmalahtea mollaamassa ei-asiapitoisen henkilökohtaisesti. Toisin kuin Lilja, hän yrittää säilyttää "uskottavuutensa" vetoamalla, seksismin ja rasismin sijasta, ainoastaan siihen, että Horsmalahti on pahaa PR:ää vaikka kyseessä olisikin ainoastaan "huono" ilmaisu, asiayhteydestä irrotetut lauseet ja sen pohjalta vihayhteisössä keksityt valheet.

Tässä valossa pidän vähintään erikoisena, että nämä vasemmistoradikaalit itkevät itkemästä päästyään kurkku suorana "hommalaista terroria", joka kuitenkin koostuu pääasiassa vajaaälyisestä spammaamisesta, derogatiivisesta foorumikirjoittelusta, pilapiirroksista sekä kuvamanipulaatioista. Lähinnä siis omaan nilkkaansa ampumisesta, jos minulta kysytte, ottamalla itsellensä propellipään leimaa. Oletteko te vasemmisto"liberaalit" yhtään asiallisemmin liikkeellä? Ainakin Hitler-kortteinne selviätte itse vähemmillä imagotappiolla, kuin jos tämän sijasta photoshoppaisitte Horsmalahden suuhun mustaa kyrpää hommalaisten tavoin. Suunnitelmallisuus ja "poliittinen korrektius" ei tarkoita, etteikö pelinne olisi silti kaiken hyvän maun vastaista. No, se on poliittinen realiteetti...

_____


HEIKKOUS ON POLIITTINEN LYÖMÄASE

Käytännössä kaikkea, kyllä - käytännössä aivan kaikkea, Panu-vastaisuutta yhdistää yksi ja vain yksi asia: huono PR liittyy siihen, että Horsmalahti ei yritä ylläpitää seksuaalisesti menestyvän miehen imagoa. Monien asioiden ohessa hän haluaa myös yhteiskuntaa, jossa naisten huorittelu vähentyisi, oli kyse prostituoidun saamasta kohtelusta tai seksuaalisesti muutoin aktiivisesta naisesta, tai ylipäätään huoraleiman käyttämisestä lyömäaseena ketään kohtaan.

Huorittelu on pääsääntöisesti naisten keskinäistä valtapolitiikkaa. Mies ei siihen tyypillisesti kevyin perustein osallistu ellei korkeintaan naisen uskottomuuden osuessa oman elämänkumppanin kohdalle, ja tällöinkin rumimmat sanat jäänee pääsääntöisesti osapuolten omaan tietoon, ja on tyypillisesti lyhytkestoisempaa kuin huoraleiman käyttäminen esim. työpaikkakiusaamisessa. Naisten välillä huorittelu on yleisempi valtapolitiikan väline, mutta vaikka paikallinen juoruilu voikin saavuttaa hyvin piinalliset mittasuhteet, julkisuuteen huorittelu harvoi päätyy, sillä tällöinhän voisi joutua vastuuseen sanomisistaan... ja sehän ei juoruilijalle kävisi.

Naisen seksuaalinen asema ei ole kuitenkaan lyömäase politiikassa (onneksi). Oli sitten nutturapäinen hihhuli tai Rakel Liekki, kumpikaan ei ole poliittinen kuolema. Toisaalta kummassakaan ei ole viittausta naisen heikosta markkina-asemasta, koska nutturapäisyys on naisen valinta eikä kelpaamattomuuden asettama puutostila.

Heikkous on yhä politiikan suurin tabu. Se on erityisesti koko Piraattipuolueen rasite, koska meillä ei uutena puolueena ole yhtäkään kansanedustajaa. Täten heikkous on automaattisesti jokaisen piraattiehdokkaan henkilokohtainenkin rasite vaaleissa. Miksi Horsmalahti ei saa käyttää heikkoutta myös edukseen, kalastelemalla nukkuvia, joilla ei tähänkään asti ole ollut ketään ketä äänestää, koska jokainen ehdokas on aina pyrkinyt olemaan malliesimerkki-ihminen: haluttu, seksikäs ja täydellinen? Panu ei näyttele olevansa pelimies, kaikkien naisten himoitsema eikä unelmavävykään. Panu ei joudu tämän illuusion ylläpitämiseksi myöskään sulkemaan silmiä syrjäytyneiltä tai muuten vaan seksuaalisesti vähäosaisilta, tai sellaisilta seksuaalivähemmistöiltä, joiden kannattaminen ei ole "nyt just in". Panun pyrkimättömyys aktiivisesti ylläpitää roolia mahdollistaa sen, että hän ottaa esille myös havaitsemiaan sellaisia yhteiskunnallisia ongelmia, jonka esille ottamisesta voisi saada negatiivisen stigman.

_____


Siinä missä nawicausti saattaa maksaa äänestäjiä puolueelle, se on omiaan kuitenkin lisäämään Panun omaa äänisaalistansa merkittävästi, tehden hänestä todellakin Pirkanmaan potentiaalista ääniharavaa. Puolueen ulkopuolisilla huutelijoilla tavoitteena on toki voinut olla haitanteko puolueelle, mutta erityistä kummastusta minussa aiheuttavatkin puolueen sisäiset huutelut: kuvittelevatko Tamminen ja Nybergh todella, että he pystyvät saavuttamaan tällä mitään? He korkeintaan auttavat Panua eduskuntaan, ehkä jopa omalla kustannuksellansa.

Yksi asia on ainakin varma - vaatimukset Panun ehdokkuuden takaisin vetämiseksi eivät onnistu. Sille ei ole perustetta, puoluehallitus ei sitä tue, piirihallitus ei sitä tue, ja mikä tärkeintä: vaalilista on lähetetty eteenpäin ja Panu on ehdolla ensi vaaleissa vaikka hän kuolla kupsahtaisi ennen sitä. Asia ei ole Piraattipuolueen käsissä enää, vaikka ei sen puoleen, että sillä olisi lopputulokseen merkitystä.

Oikeasti, Tamminen & Nybergh, jos haluatte sitä vahvempaa puoluekuria ja ulkopuolisten agendojen suitsimista, tai suiden tukkimista, perusteella X, asiaa olisi varmaan kannattanut ehdottaa aiemmissa puoluekokouksissa. Voitte myös pyrkiä puoluehallitukseen halutessanne. Siihen asti: itkuparkupotkunne tuulimyllyjä vastaan ovat lapsellisia.

6 kommenttia:

 1. Nybergh voisi omiin puoluelaisiin kohdistuvan loanheiton sijaan täyttää edes yhden vaalikoneen. Ainoassakaan isossa vaalikoneessa ei herralta näy vastauksia olevan vaikka on ehdokkaana olevinaan.

  VastaaPoista
 2. Keskustelkaamme nyt vähän poliittista peleistä eikä mielipiteistä.

  Minulla ei tällä hetkellä ole aikomuksia harrastaa politiikkaa omalla persoonallani. Olen vaalityössäni lähinnä auttanut muita ehdokkaita, jotta henkilökohtainen piraattiteemainen ajankäyttöni olisi tasapainossa mun kolmen osa-aikaduunin kanssa, perustuloa odotellessa. Suurimman osan vaalikoneista jättäminen täyttämättä on valitettavaa, mutta oman motivaation säilyttämiseen tarpeellinen toimeenpide. Tämän takia suostuin esimerkiksi siirtämään oman ehdokkuuteni Helsingistä Uudellemaalle, Merikannon ehdokkuuden takia.

  En myöskään kevyin perustein käynnistä viime päiviä vastaavaa keskustelua. Vaikka sanavalintani on tulkittu vittuiluksi, päämääräni on ollut realistisemman poliittisen analyysin herättäminen puolueessamme. Minulla ei ole henkilökohtaista agendaa tässä, jonka puolesta huomiohuoraisin.

  Minusta olisi demokration ja vapauden riemuhetki, jos Panu saisi paljon ääniä, varsinkin hänen rehellisyytensä ja suorien mielipiteitensä takia. Jos näin kävisi, miesasiamiehistelyn poliittinen näkyvyys sattaisi parantua. Pieni osavoitto turhauttavaa PR-koneistoista riippuvaisista häränkakkakorrektia politisointia vastaan siirtyisi Panun tilille. Panu oppisi kenties politikoimaan melko nopeasti, jos hänelle annettaisiin mahdollisuus siihen äänisaaliinsa takia.

  Mutta kuten oma poliittinen analyysisi tässä blogikirjoituksessa antaa ymmärtää, olet tajunnut tilanteen ja syyt PR-tuholaisvalituksiini. Puolueemme täydellinen poliittinen itsemurha olisi kuitenkin ehdokkaan potkiminen, siksi en ole sellaista ehdottanutkaan. Puolueemme on kuitenkin täynnä erilaisia mielipiteitä.

  En kyseenalaista jokaisen oikeutta omiin ainutlaatuisiin lumihiutalemielipiteisiinsä. Mutta Piraattipuolue on tällä hetkellä politiikan sirkusteltan ulkopuolella keppihevosella chippimusan tahtiin, muna pystyssä ratsastava, trollfacenaamaria kantava alaston pellehermanni. Jos puolueen tavoitteena on saavuttaa jotain sirkusteltan sisällä, on oletettavasti opittava keskustelemaan eri poliittisten kantojen markkina-arvoista, omien mielipiteiden sokeuttamattomana. En tietenkään implikoi että minulla olisi erityisen kehittynyt kyky tähän, vaan että olemme olleet pulassa ja avun tarpeessa jo kauan.

  Piraattipuolue on jo puolustuskannalla koska vastustajimme eli käytännössä koko poliittisen scenen mukaan haluamme "tappaa taiteen ja suojella rikollisia". Jotta työmme perusoikeuksien suojelemiseen olisi mahdollista, on käytännössä pakko karsia jotkut huonosti kaupaksi menevät asiat pois. Piraattipuolueessa tämän tulee tietysti tapahtua vapaaehtoisesti, ehdokaskohtaisesti. Jos ei viitsitä tehdä näin, saamme ehkä joskus protestiääniä esim. eu-vaaleissa ja miksi ei kevään soinivaaleissakin, mutta moni poliittisesti lupaava henkilö siirtyisi pian pois riveistämme täyskaaoksen takia, eikä jatkuvaa vaikutusvaltaa syntyisi koskaan.

  VastaaPoista
 3. Piraateilla on tässä todellinen mahdollisuus muuttaa poliittista kulttuuria. Kun Panu & co. käyttävät sananvapauttaan ah niin epäsovinnaisella tavalla voi asiat ihan hyvin kääntyä päälaelleen ja ihmiset rupeavat ihmettelemään muiden puolueiden värittömyyttä ja ideaköyhyyttä. Jos politiikassa aikoo tehdä jotain uutta ei voi mennä vanhoilla säännöillä! Piraattien ei tule pyrkiä SDP:ksi SDP:n tilalle.

  VastaaPoista
 4. Korjaan sen verran, että Kurhinen ei ollut mukana piiriyhdistyksen syksyllä tekemässä ehdokaspäätöksessä, vaan tuli mukaan myöhemmin ja hänen ehdokkuutensa päätti suoraan puoluehallitus. Helsingin piirin pj:nä olen itse suurimmassa vastuussa Kurhisen ehdokkuudesta, mutta päätöstä en ole joutunut katumaan.

  Kurhinen tuo Piraattipuolueen olemassaolon monien uusien ihmisten tietoon tavoittamalla helposti sellaisia äänestäjäryhmiä, joita vaikkapa oma "akateeminen" habitukseni ei onnistu tavoittamaan.

  Hän on lisäksi tehnyt ja on tekemässä kiitettävästi vaalityötä omissa piireissään. Hänet myös valittiin ehdokkaaksi samoin kriteerein kuin muutkin.

  VastaaPoista
 5. @Thomas Nybergh
  Se, että et vaadi Panun erottamista puolueesta koska se olisi huono PR:ää, kertoo hyvin paljon siitä kuinka suorana seisot puolueen virallisen linjauksen takana kampanjointivapaudesta, eli puolueen ehdokkaiden sananvapaudesta.

  Minusta keskustelu kampanja-asioiden markkina-arvosta eli siitä mikä myy, on toki terve tullutta. Kuten tekstissä esitin, emme tiedä Panun kampanjan markkina-arvoa lainkaan, koska kyseessä on asia, jonka puolesta ei voi ainakaan Uusi-Suomessa (jossa Panun blogi sijaitsee) kommentoida ilman omaa nimeänsä. Niinikään asian markkina-arvo voi muuttua radikaalisti - käytännössä vain ja ainoastaan ylöspäin, koska lattialta ei voi pudota.

  Minä en kuitenkaan halua kieltää en julkisesti vähätellä Panun kampanja-agendaa vaikka olenkin avoimesti ollut (julkisestikin) eri mieltä hänen kampanjan (mielestäni) epärealistisista oletuksista ja priorisoinneista:
  - naisten seksuaalisen aktiivisuuden kasvu valuisi ATM:lle (vaikka koko ongelma pilluttomista miehistä johtuu naisten seksuaaliliberaatiosta) (sillä se lähtee millä se tulikin -logiikkaa)
  - moniavioisuus osana agendaa (vaikka esim. esiaviollisen seksin kriminalisoidussa islamilaisessa maailmassa pelkkä moniavioisuukin on omiaan luomaan saman pillua saamattoman ATM-porukan).

  En usko, että Panun agenda ratkaisee miesasiaa ATK-kysymyksen kohdalta. Se on kuitenkin tärkeä periaatteellinen askel, että uusia ajatuksia täytyy saada poliittisen kynnyksen yli. Politiikassa on aika helvetisti noita tabuja, joihin ei saa koskea.

  "Jotta työmme perusoikeuksien suojelemiseen olisi mahdollista, on käytännössä pakko karsia jotkut huonosti kaupaksi menevät asiat pois. Piraattipuolueessa tämän tulee tietysti tapahtua vapaaehtoisesti, ehdokaskohtaisesti."
  ____

  Sinun ja Liljan ajama "vapaaehtoisuus" kuvottaaa minua. Levitetään valheita asiasisällöistä ja liioitteluita suurista vastarinnoista, olemattomasta tuesta, puhutaan ytimessä olevien henkilöiden luottamuspulasta. Tehjään tämä julkisuudessa.

  Mitä tämä käytännössä tarkoittaa, ei ole se, että te lokaisitte Panua. Panua haukutaan koko internetissä tuhansien feministien ja "herrasmiehien" voimin. Se on väistämätön seuraus miesasiasta. Sen huomaa Laasasestakin, joka on paljon Panua asiantuntevampi, pitkän linjan akateeminen miesasiamies. Siitä huolimatta hänkin saa kaikki samat haukkumiset kuin Panu. Panulla on siis vihamiehiä ilman teitäkin. Pääasiallinen merkitys teidän julkisuudessä käymällänne valhemyllyllä on vain ja ainoastaan se, että te otatte puolueen panttivangiksi ja uhkaatte tappaa sen mikäli Panu ei "vapaaehtoisesti" vetäydy. Tästä on kyse.

  Panu on vähän kuin kivi kengässä. Ennen kuin vaalit ovat ohi, emme tosin tiedä onko se murikka kultaa vai moreenia. Mutta teidän toimintanne on vähän enemmän kuin puukko selässä. Ja se ei pahemmin ilahduttaisi oli terä taottu mistä metallista hyvänsä...

  Epäsovinnaisuutta on pakko suorittaa. Sovinnaiset eivät muutenkaan ikinä tule äänestämään meitä, ei ainakaan tässä vaiheessa puolueen kehityskaarta. Puolueella on "uskottavuusongelma" joka tapauksessa, koska emme ole eduskunnassa.

  Itse en pidä ketään, kuka tulee julkisesti tai yksityisesti ilmoittamaan, että "kuulin että teillä on (jossakin toisessa) vaalipiirissä X ehdokas Y joka ajaa asiaa Z, olen eri mieltä enkä voi äänestää tuollaista puoluetta" edes potentiaalisenakaan äänestäjänä. Näitä puskasta huutavia manipulaattoreita on jokaisen pikkupuolueen kimpussa. Äänestäjämme ovat radikaaleja ja vallankumouksellisia. Meidänkin tulee olla sitä ja hylätä perinteisten puolueiden konventiot. (Itse asiassa tämän julkituontia puolueen retoriikassa voitaisiin korostaa.)

  Kuten yksi nyymi jo totesi: Piraattien ei tule pyrkiä SDP:ksi SDP:n paikalle.

  VastaaPoista
 6. korjaus aiempaan kommenttiin:
  ATK-kysymyksen = ATM-kysymysten.

  VastaaPoista